Pilotenbril of Wayfarer Zonnebril | Welke Zonnebril Kies Jij?

Pilotenbril of Wayfarer Zonnebril | Welke Zonnebril Kies Jij?

Pilotenbril of Wayfarer bril? Dit is een vraag die we bij Brillenkampioen vaak krijgen. In deze Blog bespreek ik kort de verschillen tussen de Pilotenbril (ook wel Aviator) en de Wayfarer bril.

Wat betreft het design verschillen deze zonnebrillen enorm. Metalen montuur versus kunststof montuur. De hippe en coole Pilotenbril tegenover de "badass" Wayfarer. Toch zijn beide modellen iconisch. Klassiek. Tijdloos. Zowel de Pilotenbril als de Wayfarer bril zijn verkrijgbaar in tal van kleuren en stijlen.

De Pilotenbril

De Pilotenbril bestaat al enkele decennia langer dan de Wayfarer. De Aviator is in 1937 eerste instantie ontworpen voor de Amerikaanse militaire piloten om ze te helpen tegen verblinding door de zon tijdens de strijd. Sindsdien heeft de Ray-Ban Aviator de tand des tijds doorstaan met zijn hoogstaande technologie en de legendarische verschijning. De Pilotenbrillen hebben doorgaans donkere lenzen - soms met spiegelglazen - en bedekken twee tot drie keer de oppervlakte van het oog. Verder hebben de modellen metalen oortjes, een metalen montuur en een neusbrug. Ze hebben een strak, licht en tijdloos design. Zowel mannen als vrouwen uit alle lagen van de bevoling en van alle leeftijden dragen Pilotenbrillen. Simpelweg omdat ze er geweldig uit zien op bijna iedere gezichtsvorm. Pilotenbrillen zijn de beste keus voor het blokken van de zon en geven je de hele dag comfort en uitstekend zicht.
 

De Wayfarer Zonnebril

Ben je geboren in de jaren '80? Dan is de Wayfarer echt iets voor jou! De enorm populaire Wayfarer bril, eveneens oorspronkelijk van Ray-Ban, wordt gedragen door iedereen. Van Tom Cruise in Risky Business tot JFK. Wayfarer brillen zijn de ultieme unisex brillen. Het is opmerkelijk dat het Wayfarer model de "oortjes" als eerste introduceerde. Vandaag de dag is dat niet meer bijzonder maar in de jaren '50 was de Wayfarer hiermee revolutionair!
 

"Met zijn iconische tinten en stijl, echt voor de onconventionele geest, is de Wayfarer zonnebril stijlvol, functioneel en compact"

Vandaag de dag bestaat de Wayfarer zonnebril in tal van pop-art kleuren en lens combinaties, waaronder bijvoorbeeld de pastelkleurige Wayfarer zonnebril of de roze en aqua Wayfarer. Voor de excentriekelingen is de Wayfarer er bijvoorbeeld met witte randen en voor degene die een gewoon model Wayfarer wil die er altijd geweldig uit ziet, zijn ze nog steeds beschikbaar in de traditionele bruine en zwarte Wayfarer modellen. Het is onmogelijk om ooit nog een bril of zonnebril op de markt te brengen die zo diep in de cultuur wortelt als de Wayfarer zonnebril.

pilotenbril-wayfarer-zonnebril

Welk model zonnebril heeft jouw voorkeur, de pilotenbril of aviator of de Wayfarer zonnebril?
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden