Veilig Zonnen - 8 Tips Voor Veilig Zonnen

Veilig Zonnen - 8 Tips Voor Veilig Zonnen

Zonnen is heerlijk. Iedereen houdt ervan. En in zekere zin is het nog gezond ook. Maar er zijn een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder hebben we 8 tips over veilig zonnen voor je opgesomd.


#1. Voorkom ten alle tijde verbranding of beschadiging van je huid. Zeer belangrijk voor veilig zonnen!

#2. Laat je huid altijd eerst voorzichtig wennen aan de zon. Je huid kan zo eerst wat dikker worden. Dit geeft een natuurlijke bescherming tegen verbranding en laat je veilig zonnen.

#3. Ga uit de zon tussen 12.00-15.00 uur. De zon is dan het felst en zal je huid flink verbranden.

#4. Draag in de volle zon altijd een pet of hoed ter bescherming van je hoofd. Dit geldt zeker voor mensen met kort of weinig haar. Veel mensen vinden een mooi bruin kleurtje belangrijker dan zichzelf goed beschermen en veilig zonnen. Dat is zeer onverstandig.
 

#5. Gebruik een zonnebril met UV-werende glazen om je ogen te beschermen, vooral voor kinderen!

#6. Bescherm je huid met een goede zonnebrandcrème. Ook wanneer je al een bruin kleurtje hebt. Wees bovendien voorzichtig in de bergen, waar de stralen intenser zijn. Ook op het water geldt dit. Denk erom dat bewolking en wind de intensiteit van de stralen niet altijd verminderen, ook al voelt het niet warm aan. Dit is zeer belangrijk voor veilig zonnen.

#7. Neem alleen een zonnebad - in de zon of onder de zonnebank - als je minimaal 18 jaar bent en huidtype 2, 3 of 4 hebt. Volg de gebruiksaanwijzing van de zonnebank nauwkeurig op. Vraag in een zonnestudio altijd om persoonlijk advies.

#8. Ga niet in de zon, en zeker niet onder de zonnebank, als je huid vreemd reageert met bijvoorbeeld jeuk, uitslag of snelle verbranding. Vraag bij twijfel altijd advies aan je huisarts. Bij sommige huidaandoeningen helpt UV-straling. Hiervoor bestaat speciale apparatuur. Vraag je huisarts om advies.


Veel plezier deze zomer, geniet van de zon en neem deze basisiregels voor veilig zonnen altijd in acht.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden